Urządzenia i Akcesoria
Żytnie podpłomyki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 sztuk
Składniki
-
70 g płatków owsianych
-
500 g wody
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (8 g)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 łyżki miodu
-
100 g oleju słonecznikowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
-
200 g mąki żytniej
-
380 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i dłoni
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie)
-
mąka pszenna chlebowa ilość do oprószenia dłoni
-
olej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
442 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
1796.5 kJ /
429.4 kcal
Tłuszcz
14.5 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
64.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)
3 godz. 20 min
Tortille
1 godz. 15 min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Krakersy z sezamem i makiem
40 min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 min
Chlebki guttiau
2 godz. 30 min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 godz. 30 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Żytnie chlebki z bananem
1 godz. 55 min
Chrupkie pieczywo
40 min