
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
50 g sosu sojowego
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g miodu, płynnego
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g tofu, bardzo twardego pokrojonego w 2 cm kostkę
-
4 pieczarki duże, pokrojone w ćwiartki
-
8 - 12 pomidorków cherry
-
1 cukinia pokrojona w 1,5 cm plastry
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia warzyw
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki chili, mielonego
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g włoszczyzny do zupy (marchewka, pietruszka, seler, por), pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
500 g czerwonych buraków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
700 g wody
-
2 liście laurowe, suszone
-
5 ziaren ziela angielskiego
-
3 czubate łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 - 2 łyżeczki chrzanu, tartego
-
3 łyżki słonecznika łuskanego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 - 2 łyżki białego octu winnego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
347 kcal /
1452.8 kJ
Białko
16.5 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Sód
1387.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE MENU
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Zupa krem z fioletowych warzyw
45 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min