Jota carnica
TM6 TM5

Jota carnica

3.0 (3 oceny)

Składniki

  • 100 g di farina di mais
  • 30 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 2 foglie di salvia fresca, lavate
  • 1 spicchio di aglio
  • 80 g di cubetti di lardo
  • 150 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati e sciacquati
  • 950 g di brodo vegetale
  • 200 g di verdure miste (radicchio, cicoria, valeriana, sedano ecc.) a pezzi
  • 100 g di crauti in scatola, sgocciolati
  • sale q.b. (opcjonalnie)
  • pepe nero macinato q.b. (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaino di prezzemolo fresco tritato
  • 4 fette di pane casereccio

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2352.2 kJ / 562.2 kcal
Białko
10.8 g
Węglowodany
63.6 g
Tłuszcz
29.4 g
Błonnik
6.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy