Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di farina di mais
- 30 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 foglie di salvia fresca, lavate
- 1 spicchio di aglio
- 80 g di cubetti di lardo
- 150 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati e sciacquati
- 950 g di brodo vegetale
- 200 g di verdure miste (radicchio, cicoria, valeriana, sedano ecc.) a pezzi
- 100 g di crauti in scatola, sgocciolati
- sale q.b. (opcjonalnie)
- pepe nero macinato q.b. (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di prezzemolo fresco tritato
- 4 fette di pane casereccio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2352.2 kJ / 562.2 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 63.6 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tajarin salsiccia e finocchi
1 godz.
Polenta concia alla valdostana
1 godz. 40 min
Riso speziato con gamberi e ananas
40min
Zuppa di uova e tofu
55 min
Couscous di cavolfiore (vegan)
15 Min
Paparot
1h 5min
Cirighet
30 min
Spezzatino di tofu e maiale dello Sichuan
20min
Fagioli alla veneta
1 godz. 30 min
Riso e porri
30 min
Jota triestina
2h
Minestra di primavera con gallinella e gamberi
1 godz.