Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di mele, sbucciate e a pezzi
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 20 g di gherigli di noci
- 80 g di formaggio Montasio a pezzi
- burro q.b.
- 6 fette di pane di segale imburrato
- 60 g di pancetta di maiale a fette
- sale q.b.
- pepe nero macinato q.b.
- prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 952.5 kJ / 227.7 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti pomodori secchi e Gorgonzola
1h 30 min.
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1h 20min
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1h
Crostini di pane alle castagne e noci con lardo e miele
5óra 20p
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10 min.
Flan di asparagi con turbante di sogliole
1h
Coni di bresaola e caprino con salsa di rucola
30min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1h 10 min.
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20 min.
Bicchierini capresi
30min
Cheesecake in bicchierino al gorgonzola e noci con miele
4h 50min
Bicchierini di zucca e salsiccia al limone
1h 5 min.