![Crostini di pane di segale con mele e Montasio Crostini di pane di segale con mele e Montasio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/268708.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di mele, sbucciate e a pezzi
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 20 g di gherigli di noci
- 80 g di formaggio Montasio a pezzi
- burro q.b.
- 6 fette di pane di segale imburrato
- 60 g di pancetta di maiale a fette
- sale q.b.
- pepe nero macinato q.b.
- prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 952.5 kJ / 227.7 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostini alla crema di melanzane e mozzarella di bufala
55min
Crostini integrali con lardo, mele e pancetta
50 min
Cannoli di asparagi e prosciutto
55min
Barchette agli asparagi e salmone
50 min
Rose di salamino con sfoglia aromatizzata
1h
Sfogliata con burrata e fiori di zucca
1h 10min
Palline al prosciutto
1 Std. 30 Min
Mazzancolle alle albicocche
30 min
Bicchierini capresi
30 min
Mousse di salmone su tartine di segale
15 min
Pomodori ripieni al tonno
40 min
Gelato al pomodoro e basilico su bruschetta
10ч. 20 мин.