Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Babyspinat, frisch
- 70 g rote Zwiebeln, halbiert
- 70 g getrocknete Tomaten in Öl, abgetropft
- 30 g Olivenöl, etwas mehr zum Braten
- 500 g Schweinefilet, sehnenfrei
- ¾ - 1 ¼ TL Salz und 2-3 Prisen für das Filet
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen und 2-3 Prisen für das Filet
- 1 Zweiglein Rosmarin, frisch
- 500 g Linsen, aus der Dose, gewaschen und abgetropft
- 200 g Wasser
- 1 - 2 EL Balsamico-Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1909 kJ / 456 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1 Std.
Frittata verde - Grüne Gemüse Frittata
35 min
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1h 25 min
Curryhenderl mit fruchtigem Fenchelsalat
35 min
Lauwarmer Fisolen-Rindfleisch-Salat
1 Std.
Hendl-Spinat-Bowl mit Eiernudeln
45 min
Lauch-Fleischbällchen
1h 10 min
Pikante Tarte mit Thunfisch, Eiern und Kapern
1h 10 min
Linsen mit Mangold und Speck
30min
Rinderfilet à la Esterhazy
50 min
Huhn à la Toskana mit Polenta
1h 5min
Melanzani-Zucchini-Auflauf mit Linsen
1h 20 min