Curryhenderl mit fruchtigem Fenchelsalat
TM6 TM5

Curryhenderl mit fruchtigem Fenchelsalat

4.6 ( 23 oceny )

Składniki

  • 300 g Fenchel in Stücken (siehe Tipp)
  • 200 g Mangofruchtfleisch, reif in Stücken (siehe Tipp und Variation)
  • 1 TL Senf
  • ¾ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
  • 15 g Olivenöl
  • 400 g Hühnerbrustfilets, ohne Haut in Streifen (2 cm, siehe Tipp)
  • ½ TL Maisstärke
  • 2 ½ - 3 TL gelbe Currypaste
    lub 2 ½ - 3 TL rote Currypaste
  • 80 - 100 g Zwiebeln in Stücken
  • 100 g Wasser
  • 3 EL Kokosflocken
  • 250 g Naturjoghurt
  • Chilifäden zur Dekoration (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
372 kcal / 1554 kJ
Białko
39 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy