Curryhenderl mit fruchtigem Fenchelsalat

Curryhenderl mit fruchtigem Fenchelsalat

4.6 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
3 Portionen

Składniki

  • Fenchel in Stücken (siehe Tipp)
    300 g
  • Mangofruchtfleisch, reif in Stücken (siehe Tipp und Variation)
    200 g
  • Senf
    1 TL
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Olivenöl
    15 g
  • Hühnerbrustfilets, ohne Haut in Streifen (2 cm, siehe Tipp)
    400 g
  • Maisstärke
    ½ TL
  • gelbe Currypaste
    2 ½ - 3 TL
    2 ½ - 3 TL rote Currypaste
  • Zwiebeln in Stücken
    80 - 100 g
  • Wasser
    100 g
  • Kokosflocken
    3 EL
  • Naturjoghurt
    250 g
  • Chilifäden (opcjonalnie) zur Dekoration

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 39 g
Kalorie 1554 kJ / 372 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...