Urządzenia i Akcesoria
Chlebki duńskie Bożeny Małek
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
140 g ziaren słonecznika
-
160 g siemienia lnianego
-
140 g ziaren sezamu, białego
-
220 g mąki kukurydzianej
-
1 ½ łyżeczki soli
-
110 g oleju rzepakowego lub słonecznikowego
-
500 g wody wrzącej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
449.4 mg
Białko
12.8 g
Kalorie
2221.4 kJ /
530.9 kcal
Tłuszcz
41.3 g
Błonnik
11.3 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
33.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chrupkie pieczywo orzechowe
1 godz. 50 min
Krakersy z sezamem i makiem
40 min
Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi
1 godz.
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 min
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
2 godz. 15 min
Batony wiśniowo-cynamonowe z granolą
1 godz. 50 min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Batoniki musli
1 godz.
Batony z orzeszkami ziemnymi
1 godz. 30 min
Baton energetyczny Grzegorza Jasińskiego
2 godz. 40 min
Chrupkie pieczywo
40 min