Chlebki duńskie Bożeny Małek

Chlebki duńskie Bożeny Małek

4.8 179 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

  • 140 g ziaren słonecznika
  • 160 g siemienia lnianego
  • 140 g ziaren sezamu, białego
  • 220 g mąki kukurydzianej
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 110 g oleju rzepakowego lub słonecznikowego
  • 500 g wody wrzącej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 449.4 mg
Białko 12.8 g
Kalorie 2221.4 kJ / 530.9 kcal
Tłuszcz 41.3 g
Błonnik 11.3 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 33.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...