Urządzenia i Akcesoria
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
2 porcje
Składniki
-
200 g mleka
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 żółtka
-
60 g cukru
-
20 g skrobi kukurydzianej
-
1 szczypta soli
-
1 gwiazdka anyżu
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
1 łyżeczka cukru do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
289 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
2522.6 kJ /
602.5 kcal
Tłuszcz
40.5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
21.6 g
Węglowodany
49.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KOLACJA DLA BLISKICH
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem klementynkowy (clementine curd)
30 min
Crème brûlée
2 h 30 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Pudding z tapioki i mus z miechunki peruwiańskiej
45 min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45 min
Korzenny crème brulée
3 h 30 min
Owoce zapiekane pod koglem-moglem
25 min
Kawowy crème brûlée
2 h 45 min
Gruszki w czerwonym winie
3 h 10 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 h 10 min
Sos waniliowy
10 min
Mango lassi - hinduski koktajl jogurtowy
10 min