
Urządzenia i Akcesoria
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
2 porcje
Składniki
-
mleka200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
żółtka3
-
cukru60 g
-
skrobi kukurydzianej20 g
-
soli1 szczypta
-
gwiazdka anyżu1
-
laska cynamonu przełamana na pół1
-
kardamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
cukru do posypania1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
602.5 kcal /
2522.6 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
40.5 g
Węglowodany
49.5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
21.6 g
Sód
289 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KOLACJA DLA BLISKICH
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Mus czekoladowy
3 godz. 20 min
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Kremowa potrawka z kukurydzy (Creamed Corn)
30 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35 min
Fondue serowe z bagietką
25 min
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Mus czekoladowy z chili
3 godz. 10 min
Sos holenderski
15 min