Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 12 huîtres creuses (grosses)
- 200 g de poireaux, coupés en tronçons
- 20 g de beurre doux
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g de vinaigre balsamique blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 101 kJ / 24 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Coquille Saint-Jacques gratinée
45 min
Mousse de foie de volaille au porto
72h
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40min
Huîtres chaudes aux légumes et curry
45 min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 min
Palourdes au cidre
35min
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24h 20min
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40min
Rognons de veau au xérès
25min
Sauce gribiche
15min
Rognons de veau sauce madère
20min
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15min