Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 12 huîtres creuses (grosses)
- 200 g de poireaux, coupés en tronçons
- 20 g de beurre doux
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g de vinaigre balsamique blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 101 kJ / 24 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Bar farci à l'oseille
1 godz. 10 min
Gougères aux champignons de Paris
1 godz. 30 min
Omelette norvégienne revisitée
5h
Rognons de veau sauce madère
20 min
Sucre au romarin
5min
Opéra de foie gras
24h
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40 min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 min
Huîtres chaudes aux légumes et curry
45 min
Bulots au court-bouillon
2h
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40 min
Poule au pot béarnaise
2h 15min