Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 800 g de ricotta
Le jour même
- 80 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le récipient
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 2 œufs
- 40 g de sucre glace
- 1 c. à café de cacao en poudre non sucré
- 20 g de marsala liquoreux
- 1 pincée de sel
- 50 g d'huile de friture
- 40 g d'écorce d'orange confite, émincée finement
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 990.3 kJ / 236.2 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tempuras de courgette et d'aubergine
45min
Arancinis
3 Std.
Aubergines à la bonifacienne
2h
Bao au porc char siu et carottes au vinaigre
4h
Biscuits au caramel au sel de mer (métrique)
24h 50min
Cannelloni de crêpe à l'orange
45min
Petits pains farcis au porc (baozi)
2h 15min
Navettes
2h
Struffoli (Italie)
1 Std. 15 Min
Gnocchi de ricotta, sauce à l'artichaut
1 Std.
Panzerotti à la romaine
1 godz. 5 min
Polpettes siciliennes
1 Std.