Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'échalotes
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- 20 g de concentré de tomate
- 300 g de filets de poisson de roche (grondin, rascasse, tacaud, par ex.), coupés en morceaux
- 150 g de poireau, coupé en morceaux (2-3 cm)
- 150 g de carottes, coupées en morceaux (2-3 cm)
- 100 g de pomme de terre, coupée en morceaux (2-3 cm)
- 150 g de fenouil, coupé en morceaux (2-3 cm)
- 1000 g d'eau
- 1 c. à café de fumet de poisson déshydraté
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 445.7 kJ / 106 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 414.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza aux légumes grillés et feta
1h
Fumet de poisson
2 Std. 10 Min
Budino au chocolat (Matthew Kenney)
5h 10min
Soupe de poisson
40min
Fonds d'artichaut aux fruits de mer
50min
Soupe de poisson de Majorque
40min
Calamars farcis comme en Algarve
1h 10min
Soupe de poisson
20min
Soupe de poisson de Majorque
40min
Bisque de crevettes
30min
Bisque de crevettes et croûtons
1h
Soupe de lentilles corail
40min