Soupe de poissons

Soupe de poissons

3.1 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • d'échalotes
    40 g
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • d'ail
    2 gousses
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de concentré de tomate
    20 g
  • de filets de poisson de roche (grondin, rascasse, tacaud, par ex.), coupés en morceaux
    300 g
  • de poireau coupé en morceaux (2-3 cm)
    150 g
  • de carottes coupées en morceaux (2-3 cm)
    150 g
  • de pomme de terre coupée en morceaux (2-3 cm)
    100 g
  • de fenouil coupé en morceaux (2-3 cm)
    150 g
  • d'eau
    1000 g
  • de fumet de poisson déshydraté
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 106 kcal / 445.7 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 3.5 g
Węglowodany 7.5 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 414.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...