Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 blancs d'œufs
- 2 - 3 gouttes de jus de citron vert
- 200 g de sucre en poudre
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- 300 g de mangue mûre, préalablement congelée en morceaux et à plat
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 624 kJ / 149 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Glace pêche-fraise
15 Min
Glace mangue-Passion
12h
Crème glacée mangue-fraise-noix de coco
6h
Sorbet fraise, myrtille et chocolat blanc
6 Std. 25 Min
Sorbet minute fraise-banane
4h 15min
Glace à la fraise et au yaourt
4h 20min
Glace caramel au beurre salé
12h
Sorbet framboise-girofle
12h
Sorbet à la fraise
12h
Glace à la pistache
12h
Sorbet fraise, banane et menthe
4h 15min
Glace à la fraise façon italienne
40min