Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 25 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 150 g de beurre, détaillé en dés et un peu pour le moule
- 1 œuf
- 380 g de confiture de fraises (1 pot)
- farine de blé, pour fariner
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1864.4 kJ / 449.8 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1h 30 min
Vanille Kipferl
35min
Cuisses de dames
1 Std. 35 Min
Brioche tressée à la cannelle
3h
Tartes au sucre et aux fruits d'été
1 godz. 45 min
Tresse russe aux canneberges
3h
Focaccia au romarin et tomates séchées
1h 50 min
Streusel
2 godz.
Spätzles aux girolles
50min
Kougelhopf
2 Std. 55 Min
Kouglof
3h 20min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 Std. 45 Min