Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 25 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 150 g de beurre, détaillé en dés et un peu pour le moule
- 1 œuf
- 380 g de confiture de fraises (1 pot)
- farine de blé, pour fariner
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1864.4 kJ / 449.8 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Streusel
2 Std.
Kouglof
3h 20min
Kouglof alsacien
4h 20min
Cuisses de dames
1 Std. 35 Min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1h 10 min
Brioche tressée à la cannelle
3h
Kringle (Estonie)
2sa 40 dk
Gâteau de Linz
1h
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Kougelhopf
2h 55min
Spätzles aux girolles
50 min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 min