Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 côtes de bœuf, désossées (env. 450 g chacun, 3-4 cm d'épaisseur, 14 cm de long max.)
- 1300 g d'eau
- 30 g de jus de citron
- 1 c. à soupe de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1259 kJ / 300 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 90 mg
Alternatywne przepisy
Sous-vide poisson gras, avec ou sans peau (saumon)
1h 5min
Agneau à la méditerranéenne cuisson lente
6 godz. 45 min
Sous-vide poisson maigre (lotte, merlu)
1 godz. 20 min
Saumon teriyaki sous-vide
1 godz. 20 min
Sous-vide épaule de porc, désossée
12h 25 min
Sous-vide côtes de porc
2h 50min
Sous-vide médaillons de veau
1sa 55 dk
Sous-vide crevettes décortiquées, de taille moyenne
50 min
Minibananes en robe de caramel aux épices
1 Std. 50 Min
Caramel de base
25 min
Cuisses de poulet sous-vide
1 godz. 30 min
Sous-vide filets de poulet
1sa 55 dk