Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 côtes de bœuf, désossées (env. 450 g chacun, 3-4 cm d'épaisseur, 14 cm de long max.)
- 1300 g d'eau
- 30 g de jus de citron
- 1 c. à soupe de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1259 kJ / 300 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 90 mg
Alternatywne przepisy
Cuisses de poulet sous-vide
1h 30min
Sous-vide épaule de porc, désossée
12h 25min
Sous-vide joues de porc
8h 30min
Sous-vide côtes de porc
2 Std. 50 Min
Sous-vide médaillons de veau
1h 55 phút
Caramel de base
25 Min
Sous-vide filets de poulet
1h 55 phút
Sous-vide magrets de canard
2h
Ballotine de poulet sous-vide, sauce au poivron rouge
2 Std. 10 Min
Magret de canard et sabayon à l'orange
2 godz. 20 min
Saumon teriyaki sous-vide
1 Std. 20 Min
Cuisson du riz au jasmin
35 Min