Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 médaillons de veau (80-100 g chacun, 3,5 cm d'épaisseur)
- 1500 - 1600 g d'eau
- 30 g de jus de citron
- 1 c. à soupe de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1204 kJ / 287 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 135 mg
Alternatywne przepisy
Cuisses de poulet sous-vide
1 Std. 30 Min
Sous-vide poisson gras, avec ou sans peau (saumon)
1 godz. 5 min
Sous-vide côtes de porc
2 Std. 50 Min
Sous-vide côte de bœuf, désossée
2h 25min
Filet de bœuf saignant au beurre persillé
2 godz. 15 min
Bœuf Stroganoff
1 Std.
Sous-vide filets de poulet
1 godz. 55 min
Sous-vide magrets de canard
2 Std.
Sous-vide poisson maigre (lotte, merlu)
1h 20min
Ballotine de poulet sous-vide, sauce au poivron rouge
2 godz. 10 min
Filet de bœuf saignant à la citronnelle et au basilic (cuisson sous-vide)
2 Std.
Saumon teriyaki sous-vide
1h 20min