Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau
- 80 g de sucre roux
- 200 g de vin rouge
- 1 anis étoilé
- 2 g de poivre sauvage (5-6 grains de poivre env.)
- 500 g de figues fraîches, coupées en deux
- 1 c. à soupe d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 577 kJ / 136 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de poire au vin rouge
20min
Pêche pochée au thym
3h 20 min
Poires aux fruits rouges et à la violette
1h 25min
Poires au vin rouge
3h 20 min
Nage de rhubarbe aux fraises et au basilic
25min
Confiture mirabelle-gingembre
1 godz.
Soupe de fruits secs à la cannelle
3h 35min
Gratin aux figues
15min
Ananas confit aux épices et au lait de coco
2hod. 50min
Milla de potiron
1h 10min
Pommes cuites à la cannelle
35min
Confiture figue-romarin
50min