Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau
- 80 g de sucre roux
- 200 g de vin rouge
- 1 anis étoilé
- 2 g de poivre sauvage (5-6 grains de poivre env.)
- 500 g de figues fraîches, coupées en deux
- 1 c. à soupe d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 577 kJ / 136 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poires au vin rouge
3小时 20 分钟
Pêche pochée au thym
3小时 20 分钟
Soupe fraise-rhubarbe et verveine
1 Std. 30 Min
Chutney d'abricots
4 Std.
Pâte de citron et de gingembre confits
1 Std. 25 Min
Rhubarbe en sabayon anisé, fraises au sucre
30min
Soupe de poire au vin rouge
20min
Gratin de figues
25 min
Clafoutis figues-amandes
50 Min
Confiture figue-romarin
50 Min
Gratin aux figues
15 Min
Clafoutis aux abricots
55 Min