Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
400 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
300 g wody
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (8 g, patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
25 g miodu
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
-
1 - 2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych2 łyżeczki rozmarynu, świeżego posiekanego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
201.3 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
1543.9 kJ /
369 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
56.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
1 Std. 20 Min
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM6, TM7)
3 Std. 20 Min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 Std. 15 Min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 Std.
Wytrawne ciasto z cukinią i chorizo
1 Std. 10 Min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 Std. 35 Min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 Std. 30 Min
Paszteciki z serem owczym
2 Std. 50 Min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 Std. 30 Min
Włoskie grissini
2 Std.
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
2 Std. 25 Min
Bułeczki pszenno-żytnie
12 Std. 30 Min