Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)

Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)

4.3 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • 400 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
  • 300 g wody
  • 60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży, (8 g, patrz wskazówka)
  • 25 g miodu
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 150 g cebuli przekrojonej pionowo na pół
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
  • 2 łyżeczki rozmarynu, świeżego posiekanego
    1 - 2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 369 kcal / 1543.9 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 56.6 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 201.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...