
Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
400 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
300 g wody
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
25 g miodu
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
-
2 łyżeczki rozmarynu, świeżego posiekanego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
369 kcal /
1543.9 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
56.6 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
201.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Wieniec adwentowy
1 godz. 25 min
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3 godz.
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM6)
3 godz. 20 min
Szybkie paluchy drożdżowe
35 min
Focaccia
2 godz. 50 min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
2 godz. 15 min
Wegańskie ciasto z jabłkami do odrywania
2 godz.