Urządzenia i Akcesoria
Salsa z pomidorów i kolendry
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
300 g
Składniki
-
10 - 15 g kolendry, świeżej
-
30 g cebuli
-
10 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
300 g pomidorów, dojrzałych sparzonych, obranych ze skóry, pokrojonych w ćwiartki
-
10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
3 - 4 szczypty soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
154.6 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
104.8 kJ /
25.1 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BURGERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 min
Guacamole
15 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Sos barbecue z whisky
50 min
Sos puttanesca
45 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Winegret w stylu azjatyckim
10 min
Marynata teriyaki
15 min
Sos arrabbiata
40 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Pasta z oliwek
5 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min