Urządzenia i Akcesoria
Salsa z pomidorów i kolendry
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
300 g
Składniki
-
10 - 15 g kolendry, świeżej
-
30 g cebuli
-
10 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
300 g pomidorów, dojrzałych sparzonych, obranych ze skóry, pokrojonych w ćwiartki
-
10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
3 - 4 szczypty soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
154.6 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
104.8 kJ /
25.1 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BURGERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chimichurri
5 min
Ziołowe falafele z sosem jogurtowym z tahini
15 godz.
Guacamole
15 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Sos barbecue z whisky
50 min
Dymny sos whisky
20 min
Chutney BBQ z whisky
1 godz. 35 min
Curry z warzywami
1 godz. 25 min
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
1 godz.
Pasta z oliwek
5 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Sos neapolitański
1 godz.