Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Toppings
- 450 - 500 g fresh figs, stems removed then halved
- 1 Tbsp balsamic vinegar
- ½ Tbsp olive oil, plus extra for greasing
- 120 g prosciutto, sliced
Nut Crust Base
- 125 g blanched almonds
- 125 g pecan nut halves
- 20 g unsalted butter, soft
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp fine sea salt
- 1 medium egg
Filling
- 1 garlic clove
- 50 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 150 g Roquefort cheese, crumbled
- 275 g single cream
- 3 medium eggs
Balsamic Glaze and Assembly
- 100 g balsamic vinegar
- 40 g caster sugar
- 50 g Roquefort cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2346 kJ / 566 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Sód
- 1060 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sun-dried Tomato and Basil Plait
3 godz. 40 min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40min
Salmon Terrine with Peppered Crème Fraîche
1 Std. 20 Min
Duck Pâté and Caramelised Apple on Toasted Baguette (TM6)
15 min
Smoked Salmon and Beetroot Roulade
2h 45min
Steamed Apricots with Cardamom Syrup
40min
Scandinavian Rye Bread
27 Std.
Vegetable Stock Paste
50 Min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 godz. 10 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 Std. 10 Min