Urządzenia i Akcesoria
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 slices
Składniki
Toppings
-
fresh figs stems removed then halved450 - 500 g
-
balsamic vinegar1 Tbsp
-
olive oil plus extra for greasing½ Tbsp
-
prosciutto sliced120 g
Nut Crust Base
-
blanched almonds125 g
-
pecan nut halves125 g
-
unsalted butter soft20 g
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
medium egg1
Filling
-
garlic clove1
-
onions quartered50 g
-
olive oil20 g
-
Roquefort cheese crumbled150 g
-
single cream275 g
-
medium eggs3
Balsamic Glaze and Assembly
-
balsamic vinegar100 g
-
caster sugar40 g
-
Roquefort cheese crumbled50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
1060 mg
Białko
20 g
Kalorie
2346 kJ /
566 kcal
Tłuszcz
45 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Creamy Sun-dried Tomato and White Bean Dip
10 Min
Potted Eggs with Salmon and Asparagus
30 Min
Horseradish and Chickpea Dip
10 Min
Savoury Stilton Cheesecake
11 Std. 40 Min
Creamed Corn
30 Min
Limoncello Tarts
3 Std. 15 Min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45 Min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 Std. 10 Min
Curried Squash Galette
1 Std. 20 Min
Sun-dried tomato tartare
15 Min
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3 Std. 45 Min
Hot Artichoke Dip
30 Min