
Urządzenia i Akcesoria
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 slices
Składniki
Toppings
-
fresh figs stems removed then halved450 - 500 g
-
balsamic vinegar1 Tbsp
-
olive oil plus extra for greasing½ Tbsp
-
prosciutto sliced120 g
Nut Crust Base
-
blanched almonds125 g
-
pecan nut halves125 g
-
unsalted butter soft20 g
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
medium egg1
Filling
-
garlic clove1
-
onions quartered50 g
-
olive oil20 g
-
Roquefort cheese crumbled150 g
-
single cream275 g
-
medium eggs3
Balsamic Glaze and Assembly
-
balsamic vinegar100 g
-
caster sugar40 g
-
Roquefort cheese crumbled50 g
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
566 kcal /
2346 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
45 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Sód
1060 mg