Fig, Roquefort and Prosciutto Tart

Fig, Roquefort and Prosciutto Tart

4.3 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 slices

Składniki

Toppings
  • fresh figs stems removed then halved
    450 - 500 g
  • balsamic vinegar
    1 Tbsp
  • olive oil plus extra for greasing
    ½ Tbsp
  • prosciutto sliced
    120 g
Nut Crust Base
  • blanched almonds
    125 g
  • pecan nut halves
    125 g
  • unsalted butter soft
    20 g
  • bicarbonate of soda
    ½ tsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • medium egg
    1
Filling
  • garlic clove
    1
  • onions quartered
    50 g
  • olive oil
    20 g
  • Roquefort cheese crumbled
    150 g
  • single cream
    275 g
  • medium eggs
    3
Balsamic Glaze and Assembly
  • balsamic vinegar
    100 g
  • caster sugar
    40 g
  • Roquefort cheese crumbled
    50 g

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 566 kcal / 2346 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 16 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 1060 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...