Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Toppings
- 450 - 500 g fresh figs, stems removed then halved
- 1 Tbsp balsamic vinegar
- ½ Tbsp olive oil, plus extra for greasing
- 120 g prosciutto, sliced
Nut Crust Base
- 125 g blanched almonds
- 125 g pecan nut halves
- 20 g unsalted butter, soft
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp fine sea salt
- 1 medium egg
Filling
- 1 garlic clove
- 50 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 150 g Roquefort cheese, crumbled
- 275 g single cream
- 3 medium eggs
Balsamic Glaze and Assembly
- 100 g balsamic vinegar
- 40 g caster sugar
- 50 g Roquefort cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2346 kJ / 566 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Sód
- 1060 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Onion Pie
2h
Torta Caprese
55min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 Std. 10 Min
Pea Gazpacho
4 Std. 15 Min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18 godz.
Goat's Cheese Eggs with Watercress and Beetroot
30min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1h 20min
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
30min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h