Urządzenia i Akcesoria
Fennel and Caraway Rye Crackers with Houmous
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions
Składniki
Rye Crackers
-
dried fennel seeds1 ½ tsp
-
caraway seeds1 tsp
-
rye flour100 g
-
wholemeal flour100 g
-
linseeds ground1 ½ tsp
-
soft dark brown sugar½ tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
baking powder¼ tsp
-
water135 g
Houmous
-
tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)240 g
-
garlic clove1
-
lemon freshly squeezed juice only1
-
fat-free plain yoghurt3 Tbsp
-
sumac to taste¼ - ½ tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
762 kJ /
181 kcal
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beetroot Houmous
15min
Spelt bread
1h 45min
Curried Squash Galette
1h 20min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50min
Scandinavian Rye Bread
27h
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
1h
Greek Yoghurt with Honey and Walnuts
18h 30min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50min
Rye Bread Rolls
4h
Quinoa Tostadas
30min
Sumac and Tahini Houmous
10min
Spelt Bread
1h 45min