Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rye Crackers
- 1 ½ tsp dried fennel seeds
- 1 tsp caraway seeds
- 100 g rye flour
- 100 g wholemeal flour
- 1 ½ tsp linseeds, ground
- ½ tsp soft dark brown sugar
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp baking powder
- 135 g water
Houmous
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 garlic clove
- 1 lemon, freshly squeezed juice only
- 3 Tbsp fat-free plain yoghurt
- ¼ - ½ tsp sumac, to taste
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 762 kJ / 181 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curried Parsnip and Apple Soup
30min
Oatcakes
1h
Roasted Parsnip and Chestnut Pâté
2 Std. 45 Min
Celeriac and Apple Soup
55min
Multiseed Bread
2h
Walnut Butter
25 min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1h
Watercress Soup
25 min
Stilton and Walnut Biscuits with Roasted Garlic Jam
4h
Sumac and Tahini Houmous
10 min
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
1h 20 min
Red Pepper Houmous
5 min