Cake aux orties, pecorino et noisettes

Cake aux orties, pecorino et noisettes

3.6 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 parts

Składniki

  • 150 g de pecorino coupé en morceaux
  • 200 g de feuilles d'ortie (voir "Conseil(s)")
  • 1 yaourt nature au lait de brebis (125 g)
  • 3 œufs
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 50 g de noisettes en poudre
  • 200 g de farine de riz complet
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 25 g de graines de tournesol décortiquées

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 393.2 kcal / 1645.3 kJ
Białko 19.8 g
Tłuszcz 30.2 g
Węglowodany 28.5 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...