Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange non traitée
- 500 g de vin rouge
- 50 g de sucre de canne
- 1 bâton de cannelle
- 1 clou de girofle
- 8 pruneaux dénoyautés
- 4 figues sèches
- 4 abricots secs dénoyautés
- 60 g d'amandes décortiquées
- 60 g de cerneaux de noix
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1452 kJ / 349 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Soupe thaïe aux crevettes
30 Min
Soupe de fruits de mer provençale
25 Min
Velouté de fenouil
30 Min
Tarte à l'orange
12 Std.
Soupe de poire au vin rouge
20 Min
Soupe rustique
12 Std.
Baba aux agrumes
8h 45min
Soupe de poisson de Majorque
40min
Gratin de figues
25 Min
Soupe de moules à la citronnelle
55 Min
Cake weekend épicé à l'orange
55 Min
Figues vapeur et sirop au vin rouge
35 Min