Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange non traitée
- 500 g de vin rouge
- 50 g de sucre de canne
- 1 bâton de cannelle
- 1 clou de girofle
- 8 pruneaux dénoyautés
- 4 figues sèches
- 4 abricots secs dénoyautés
- 60 g d'amandes décortiquées
- 60 g de cerneaux de noix
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1452 kJ / 349 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Chutney aux raisins
25min
Velouté frais d'amande "ajo blanco"
3h 10 min.
Petits gâteaux au gingembre
35min
Soupe de poire au vin rouge
20min
Stollen
3h 45min
Kougelhof cerise-pâte d'amande à la vapeur
1h 30min
Tarte à la fleur d'oranger
2h
Confiture mirabelle-gingembre
1h
Amandine à la cerise
2h
Ananas confit aux épices et au lait de coco
2 godz. 50 min
Figues vapeur et sirop au vin rouge
35min
Amaretti aux abricots
30min