Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'amandes émondées
- 80 g de sucre en morceaux
- 380 g de lait entier
- 1 sachet d'agar-agar (2 g)
- 250 g de fraises fraîches
- 50 g de sucre en poudre
- 30 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1743 kJ / 419 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan à la pistache
30 Min
Blanc-manger coco-ananas
4sa 15 dk
Menu light - Petites crèmes vapeur à l'orange, aux épices et sirop d'orange
4h 5min
Blanc-manger aux fruits de la Passion
2 godz. 30 min
Crème à la pâte de speculoos
2 godz. 40 min
Crèmes lait d'amande-pistache, compotée d'abricots et sablés
3 Std. 30 Min
Verrine aux perles du Japon et coulis de mangue
2 godz. 30 min
Crèmes dessert coco et coulis de framboise
2sa 45 dk
Délice au Carambar
2 godz. 30 min
Crémeux de Carambar
2 godz. 30 min
Riz au lait au coulis de framboises
50 Min
Crème catalane
4h 25 min