Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'amandes émondées
- 80 g de sucre en morceaux
- 380 g de lait entier
- 1 sachet d'agar-agar (2 g)
- 250 g de fraises fraîches
- 50 g de sucre en poudre
- 30 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1743 kJ / 419 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paris-Deauville
12 Std.
Blancs-mangers au miel et aux agrumes
6 godz. 30 min
Perles du Japon au lait de coco et à la pistache
2 godz.
Mousse de yaourt au citron
3h 20 min
Crémeux chocolat, liqueur de coco et crumble cacao
2h 45min
Ananas confit aux épices et au lait de coco
2 Std. 50 Min
Pannacottas after eight
5ωρ. 35 λεπτ.
Blanc-manger coco et fruits exotiques
12 Std.
Verrine aux perles du Japon et coulis de mangue
2 godz. 30 min
Perles du Japon au lait de coco et à la mangue
35min
Crème catalane
4h 25min
Poires à la vapeur, sauce chocolat-cardamome
40min