Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de gingembre frais
- 1 gousse d'ail
- ½ gousse de vanille
- 250 g de blanc de poulet, coupé en morceaux
- 60 g de crème de coco
- 1 œuf
- le zeste d'un citron vert
- 5 brins de coriandre fraîche
- 25 g de jus de citron vert
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre de Sichuan, à ajuster en fonction des goûts
- 1 tige de citronnelle fraîche, coupée en deux
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 511.2 kJ / 121.3 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Soufflé au chocolat et à l'orange
50 Min
Moules à l'escabèche
24h
Sauce Montmorency (Nicolas Gautier)
25 Min
Soldats de Pavie (beignets de morue rouge au poivron)
Brak ocen
Œuf florentin revisité à l'italienne (Zone 2)
2 Std.
MARS Chartreuse Antésite choc - Christophe Aribert
10 Min
Thon mariné aux nouilles chinoises
1 Std. 20 Min
Crabes farcis
1h 15min
Riz méditerranéen aux moules et au chorizo
1 Std. 5 Min
Ragoût de langouste
1h 35min
Mijoté d'encornet aux cornilles
5h 15 min
Calamar à la piperade
35min