Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de poires Conférence bien mûres, pelées en morceaux
- 15 g d'agar-agar
- 530 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de jus de citron
- ½ fève tonka, râpée
- 180 g de sucre en poudre extra-fin
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 300 kJ / 71 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Gelée et pâte de coing
24h
Gelée de coing et pâte de fruits
72h
Pâtes de fruit à la fraise
2h 35min
Confiture melon-anis
6h
Confiture de clémentines
50 Min
Confiture pomme, amande, fève tonka
45min
Poudre au caramel
1 Std.
Lemon curd
25 min
Chutney de figues
4 Std.
Baba aux agrumes
8h 45min
Abricots vapeur, sirop à la cardamome
40min
Marmelade d'oranges
1 Std. 30 Min