Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 blanc de poireau, coupé en petits tronçons
- 30 g d'échalote
- 30 g de beurre
- 400 g de grains de maïs en conserve, égouttés
- 6 pincées de sel
- 6 pincées de poivre moulu
- 200 g d'eau
- 4 œufs
- 1 c. à soupe de cumin en poudre
- 1 c. à soupe de crème fraîche
- 2 brins de ciboulette fraîche, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1127.2 kJ / 270.2 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Crème de chou-fleur
30min
Soupe crémeuse de maïs à la dinde
50 Min
Soupe de petits pois au mascarpone et au basilic
25 min
Soupe de maïs, haddock et pommes de terre
35 Min
Crème de petits pois
40min
Crème de chou-fleur
40min
Soupe de maïs à l'œuf et au jambon
15 Min
Crème de brocoli aux noisettes
1 Std.
Velouté de topinambour
45min
Crème de choux de Bruxelles à la poire
45min
Velouté de petits pois, quenelle de fromage
40min
Velouté de carotte au lait de coco
50 Min