Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 240 g de sucre en poudre
- 130 g d'eau
- 120 g d'huile d'arachide, et un peu pour le moule
- 250 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1100 kJ / 263 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux fruits
55 min
Gâteau de semoule à l'orange
6 Std. 45 Min
Cake à la noix de coco
55 min
Kougelhof cerise-pâte d'amande à la vapeur
1 Std. 30 Min
Tarte à l'amande et au mincemeat
1 Std. 50 Min
Biscuits italiens aux fruits secs
35min
Pain de Gênes
1 Std.
Cake à la noix de coco
1 Std. 15 Min
Cake weekend épicé à l'orange
55 min
Gâteau de Santiago
35min
Gâteau Émilie
45min
Gâteau pomme-raisin
1 Std. 15 Min