Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g parsnips, peeled, sliced in rounds (1-2 cm)
- 50 g unsalted butter, diced, plus extra for frying
- olive oil, for frying
- 2 egg whites, from large eggs
- 2 egg yolks, from large eggs
- 30 g crème fraîche
- 30 g milk
- 2 Tbsp rice flour
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 80 g walnut halves
- 1 ½ Tbsp honey
- 100 g Stilton, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 395 kJ / 95 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
Alternatywne przepisy
Torta Caprese
55min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1h 10min
Brandy Butter
10 min
Tuna Tapenade on Cucumber
10 min
Stilton and Walnut Pâté
5 min
Artichoke & Butter Bean Dip
10 min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 min
Roasted Tomato Tart
2h
Beetroot Houmous
15min
Hot Artichoke Dip
30min
White Bean and Feta Dip
5 min
Red Pepper Houmous
5 min