Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g parsnips, peeled, sliced in rounds (1-2 cm)
- 50 g unsalted butter, diced, plus extra for frying
- olive oil, for frying
- 2 egg whites, from large eggs
- 2 egg yolks, from large eggs
- 30 g crème fraîche
- 30 g milk
- 2 Tbsp rice flour
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 80 g walnut halves
- 1 ½ Tbsp honey
- 100 g Stilton, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 395 kJ / 95 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
Alternatywne przepisy
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45 min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 min
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1h
Curried Parsnip and Apple Soup
30 min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45 min
Gluten-free Beetroot Blinis with Horseradish Cream and Crayfish
35 min
Onion Ricotta Cakes with Sage
1h
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3u.
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10min
Beetroot Houmous
15 min
Stilton and Walnut Pâté
5 min
Pear and Gorgonzola Risotto
30 min