Zuppa di pollo e mandorle

Zuppa di pollo e mandorle

4.3 60 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 15 g di farina tipo 00
  • 100 g di cipolla a pezzi
  • 100 g di carote pelate e a pezzi
  • 50 g di gambo di sedano a pezzi
  • 400 g di patate pelate e a tocchetti (2x2 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 150 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero in polvere
  • 700 g di petto di pollo senza pelle a tocchetti (3x3 cm)
  • 40 g di panna (min. 30% di grassi)
  • mandorle a lamelle tostate q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 312.2 kcal / 1306 kJ
Białko 39.5 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 17.8 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...