
Urządzenia i Akcesoria
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
oleju30 g
-
przyprawy garam masala (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
soli¾ łyżeczki
-
chili, mielonego½ łyżeczki
-
kurkumy, suszonej, mielonej¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
pomidorów pokrojonych na 1 cm kawałki130 g
-
łopatki jagnięcej pokrojonej na 2 cm kawałki450 g
-
wody150 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki80 g
-
przyprawy garam masala½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
366 kcal /
1531 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Biryani z jagnięciną
1 godz. 20 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Curry z wołowiną
45 min
Massaman curry z kurczakiem
1 godz. 40 min
Korma z owoców morza
40 min
Szybki dhansak z jagnięciny
45 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.