Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)

Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)

4.6 42 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 30 g oleju
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki chili, mielonego
  • ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 130 g pomidorów pokrojonych na 1 cm kawałki
  • 450 g łopatki jagnięcej pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 150 g wody
  • 80 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki
  • ½ łyżeczki przyprawy garam masala

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 366 kcal / 1531 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...