
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie satay
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
Sos satay
-
nasion kopru włoskiego, suszonych½ łyżeczki
-
nasion kminu rzymskiego½ łyżeczki
-
nasion kolendry1 łyżeczka
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżka
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry5 - 10 g
-
ząbków czosnku5
-
czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki1 - 2
-
sosu sojowego tamari2 łyżki
-
pasty z tamaryndowca1 łyżka
-
sosu ostrygowego2 łyżki
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego1 łyżka
-
mleka kokosowego270 g
-
masła orzechowego60 g
Kurczak, ryż i warzywa
-
ryżu jaśminowego400 g
-
wody1200 g
-
udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 3-4 cm kawałki600 g
-
marchewki pokrojonej w 0,5 cm słupki100 g
-
różyczek brokułu100 g
-
różyczek kalafiora100 g
-
czerwonej papryki pokrojonej w paski (0,5 x 3 cm)50 g
-
cebuli pokrojonej w piórka50 g
-
groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka80 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
640 kcal /
2689 kJ
Białko
25.8 g
Tłuszcz
31.2 g
Węglowodany
62.3 g
Błonnik
5.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska