Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
5 - 10 g kolendry, świeżej
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojonea na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g pomidorów śliwkowych pokrojonych na kawałki
-
30 g czerwonego octu winnego
-
40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
4 kawałki fileta z łososia, świeżego (ok. 125 g każdy)
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
200 g ryżu basmati
-
300 g różyczek brokułu
-
cebula dymka drobno posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
671.4 mg
Białko
24 g
Kalorie
1834.9 kJ /
438.6 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
57.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Kurczak cajun i purée z batatów
25 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 min
Łosoś tikka z ryżem i fasolką szparagową
40 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.