Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
TM6 TM5

Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej

4.7 (97 ocen)

Składniki

  • 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 - 10 g kolendry, świeżej
  • ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojonea na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 150 g pomidorów śliwkowych, pokrojonych na kawałki
  • 30 g czerwonego octu winnego
  • 40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 4 kawałki fileta z łososia, świeżego (ok. 125 g każdy)
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g ryżu basmati
  • 300 g różyczek brokułu
  • cebula dymka, drobno posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1834.9 kJ / 438.6 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
57.7 g
Tłuszcz
12.5 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Błonnik
2.1 g
Sód
671.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy