Topinambur po prowansalsku

Topinambur po prowansalsku

4.3 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    800 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • topinamburu obranego, pokrojonego w 5 cm słupki
    600 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    3 gałązki
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • koncentratu pomidorowego
    35 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    3 szczypty
  • białej gorczycy ziaren
    1 łyżeczka
  • ziół prowansalskich, suszonych
    1 łyżeczka
  • whisky (opcjonalnie)
    1 łyżka
  • czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
    50 g
  • pieprzu cayenne, mielonego
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 177 kcal / 740.4 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 6.6 g
Węglowodany 28.5 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 995.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...