Urządzenia i Akcesoria
Topinambur po prowansalsku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
800 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
600 g topinamburu obranego, pokrojonego w 5 cm słupki
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
35 g koncentratu pomidorowego
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka białej gorczycy ziaren
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
1 łyżka whisky (opcjonalnie)
-
50 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
995.2 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
740.4 kJ /
177 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
28.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z zielonej soczewicy
45min
Pasta z topinamburu
35min
Kremowe gratin z jarmużu
55min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35min
Smoothie z botwinki
30min
Bakłażany bhurta
30min
Fasolotto z kalafiorem
13h 55min
Sundal z ciecierzycy
6h 45min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2h
Ragout z soczewicą i burakami
2h 10min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1h 15min
Zupa krem z topinamburu i pora
1h