Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di patate a pasta farinosa pelate, a fette (½ cm circa)
- 250 g di carote pelate e a rondelle (½ cm circa)
- 1 cucchiaino di sale
- 330 g di latte intero
- 40 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1143.8 kJ / 273.2 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 7.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di carote
35min
Crema di finocchi
35min
Puré aromatico di zucca
40min
Crema di carote e mandorle
40min
Crema di piselli
45min
Gazpacho di peperone e aceto balsamico
30min
Purè di patate e chorizo
50min
Stufato di pollo in crema di mostarda
40min
Insalata Thai con papaya
Brak ocen
Purè di zucca e patate
1h 30min
Vellutata di spinaci e crema al Gorgonzola
35min
Crema di carote all'arancia
30min