Vellutata di spinaci e crema al Gorgonzola

Vellutata di spinaci e crema al Gorgonzola

4.0 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • di nocciole sgusciate
    40 g
  • di Gorgonzola a pezzi
    100 - 120 g
  • di panna acida (30% di grassi)
    150 g
  • di cipolla a metà
    80 g
  • spicchi di aglio
    1 - 2
  • di patata a pasta farinosa a pezzi
    150 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di spinaci baby freschi lavati e asciugati
    360 - 400 g
  • di acqua
    650 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di dado per brodo vegetale fatto in casa
    3 - 4 cucchiaini
    1 ½ - 2 dadi per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • di pepe bianco macinato
    2 pizzichi
  • pepe rosa in grani
    ½ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 246 kcal / 1031 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...