Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 700 g di acqua
- 170 g di peperoni rossi arrostiti in scatola, sgocciolati
- 30 g di burro morbido
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 cucchiaino raso di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 427 kJ / 102 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di carote
35 min
Purè di finocchi
35 min
Contorno di peperoni, cipolle e mele
20min
Vellutata di indivia belga e speck
50 min
Purè di carote arrosto
1 godz.
Chicche di carote all'erba cipollina
1h 20min
Crema di patate dolci con arachidi e coriandolo
30 min
Purè di carote all'olio di oliva
30 min
Torrette di patate ai broccoli
1 godz.
Purè di carote e latte di cocco
50 min
Purè di carote speziato
50 min
Cocottine di zucca e ricotta
50 min