Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de poivron rouge grillé, en conserve
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 20 g de jus d'orange fraîchement pressé
- 10 g d'eau
- 2 traits de sauce au piment, type Tabasco® (opcjonalnie)
- 130 g de beurre
-
1
c. à café de paprika fumé, moulu
lub 1 c. à café de paprika - 4 jaunes d'œufs
- ½ - 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 6954 kJ / 1659 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 173 g
- Tłuszcz nasycony
- 82 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1616 mg
Alternatywne przepisy
Crevettes sautées à l’ail et persil – mousseline de topinambours au miel
40min
Sauce au poivre
25min
Cassolette d’escargots et champignons sautés – tartine de pain grillé
25min
Sauce hollandaise
15 min
Sauce champignons à la crème et au vin blanc
30min
Sauce soubise
30min
Sauce hollandaise
15 min
Sauce choron
20min
Sauce blanche
10min
Sauce Messine
10min
Sauce aurore
15 min
Sauce béarnaise Mode Sauce
20min