Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de poivron rouge grillé, en conserve
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 20 g de jus d'orange fraîchement pressé
- 10 g d'eau
- 2 traits de sauce au piment, type Tabasco® (opcjonalnie)
- 130 g de beurre
-
1
c. à café de paprika fumé, moulu
lub 1 c. à café de paprika - 4 jaunes d'œufs
- ½ - 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 6954 kJ / 1659 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 173 g
- Tłuszcz nasycony
- 82 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1616 mg
Alternatywne przepisy
Pâtes au poulet sauce Alfredo
3 godz. 45 min
Caramel salé et mousse au chocolat
45min
Calamars sous-vide
4 Std. 15 Min
Bisque de saint-jacques, crostini au romarin et huile d'olive au citron
5h 10min
Sauce au poivre
25 min
Pâtes façon risotto aux coquillages
50min
Sauce choron
20 min
Glace pilée
5 min
Poitrine de porc, nouilles ramen et sauce barbecue
4h 25min
Galantine de poulet au foie gras
48j
Magret de canard, sauce aigre-douce à la cerise (cuisson sous-vide)
2h 30 min
Potage rouge tomate-poivron et croûtons à l'ail
35 Min