Sauce hollandaise au poivron rouge et au paprika
TM6

Sauce hollandaise au poivron rouge et au paprika

4.6 (16 ocen)

Składniki

  • 100 g de poivron rouge grillé, en conserve
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge
  • 20 g de jus d'orange fraîchement pressé
  • 10 g d'eau
  • 2 traits de sauce au piment, type Tabasco® (opcjonalnie)
  • 130 g de beurre
  • 1 c. à café de paprika fumé, moulu
    lub 1 c. à café de paprika
  • 4 jaunes d'œufs
  • ½ - 1 c. à café de sel

Wartości odżywcze
na 350 g
Kalorie
6954 kJ / 1659 kcal
Białko
25 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
173 g
Tłuszcz nasycony
82 g
Błonnik
4 g
Sód
1616 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy