Wersje kompatybilne
Cake aux pépites de chocolat et graines de sarrasin
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le moule
-
2
c. à soupe de chapelure, pour le moule
lub 2 c. à soupe de farine de blé, pour le moule - 25 g de graines de sarrasin, pour le moule
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 120 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- ½ c. à café de sel
- 230 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 70 g de lait
- fleur de sel, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1366.5 kJ / 325 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 241.7 mg
Alternatywne przepisy
Cake poire-sarrasin
1h 15min
Cake au citron
1h 50min
Muffins choco-noisettes
30min
Cake aux miel, chocolat et amandes
1h 10min
Cake au chocolat
1h 25min
Gâteau au yaourt, sauce aux fraises
1h 15min
Brownie chocolat-pistache
45 min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55min
Moelleux amandes-chocolat
50min
Zebra cake
55min
Cake fondant au chocolat
35min
Gâteaux banane-noisette
55min