Vegan Cauliflower Fettuccine Alfredo

Vegan Cauliflower Fettuccine Alfredo

3.1 67 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • blanched hazelnuts
    50 g
  • water
    1200 g
  • fine sea salt or to taste
    2 tsp
  • cauliflower florets (2 cm)
    500 g
  • dried fettuccine
    250 g
  • extra virgin olive oil plus ½ Tbsp for drizzling
    20 g
  • garlic cloves
    2
  • onions quartered
    80 g
  • nutritional yeast flakes
    30 g
  • almond milk or non-dairy milk of choice
    300 g
  • lemon juice
    15 g
  • ground black pepper or to taste
    ¼ tsp
  • fresh parsley leaves roughly chopped, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 460 kcal / 1929 kJ
Białko 17.5 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 55.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...