Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g blanched hazelnuts
- 1200 g water
- 2 tsp fine sea salt, or to taste
- 500 g cauliflower florets (2 cm)
- 250 g dried fettuccine
- 20 g extra virgin olive oil, plus ½ Tbsp for drizzling
- 2 garlic cloves
- 80 g onions, quartered
- 30 g nutritional yeast flakes
- 300 g almond milk or non-dairy milk of choice
- 15 g lemon juice
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- fresh parsley leaves, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1929 kJ / 460 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
Alternatywne przepisy
Vegan Paella with Smoked Tofu
25p
Potato Curry
12 Std. 50 Min
Savoury tofu quiche
1 godz. 30 min
Vegan Spaghetti and "Meatballs"
1 godz. 30 min
Tex-Mex Jacket Potatoes
9 Std. 25 Min
Seitan Chilli
25p
Vegan Burger
5 Std.
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min
Veggie-packed Vegan Pizza
1 godz. 30 min
Vegan Macaroni and Cheese
5 Std.
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15 min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1h 10min