Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g stale white bread, torn in pieces
- 300 g onions, quartered
- 150 g carrots, cut in pieces
- 4 garlic cloves
- 20 g pitted black olives
- 20 g celery stalk, cut in pieces
- 10 g fresh coriander
- 55 g olive oil
- 2 tsp fine sea salt
- 200 g tofu, diced
- 50 g plain flour
- 400 g cassava, cut in pieces
- 260 g coconut milk
- 180 g sugar, plus extra for sprinkling
- 15 g sunflower oil, plus extra for greasing
- 30 g cornflour
- 100 g desiccated coconut
- 1200 g water
- 250 g brown rice
- 150 g frozen spinach, defrosted, drained
- 100 g frozen green peas
- 100 g baby carrots, sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4678 kJ / 1118 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 157 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Chickpea Pancakes
20 min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Spiced Carrot Fritters with Yoghurt Dip
1h 30 min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 min
Iranian Vegetable Stew
1h 30 min
Seitan Roulade with Cranberry Stuffing and Vegan Gravy
1h 5min
Amaranth and Chickpea Patties
1h 30 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
Vegan Pepperoni
5 godz. 10 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Vegan Bean Burgers
1h 20 min