![Polpette di cous cous e piselli (senza glutine) Polpette di cous cous e piselli (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4C352334-189B-4E46-B264-14FC86BB96C1/Derivates/c7aec512-8a51-454e-861f-aac6483e254a.jpg)
Wersje kompatybilne
Polpette di cous cous e piselli (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cous cous
- 200 g di cous cous di mais
- 200 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
Terminare la preparazione
- 1 cipollotto a pezzi
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 60 g di piselli surgelati
- 3 uova
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- semi di papavero
- semi di sesamo
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 214.8 kJ / 118 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 200.5 mg
Alternatywne przepisy
Polpettine di spinaci e ricotta
30min
Tortino di lenticchie
50 Min
Torta di lenticchie farcita (vegan)
1h 30min
Fishburger con verdurine
3 Std.
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35 Min
Burger piselli e ricotta
35 Min
Burger speziati di quinoa e cannellini
45min
Polpettone di lenticchie (vegan)
2h
Polpette di ceci, salvia e rosmarino
35 Min
Polpette di avocado e lenticchie con salsa acida
1h 30min
Polpette di fagioli e rosmarino
20p
Polpette di carote
1h