Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 250 g di farina tipo 00
- 120 g di margarina fredda
- 60 g di acqua fredda
- 5 g di sale
Ripieno di spinaci e pomodori
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 30 g di farina di soia (vedere consigli)
- 60 g di acqua
- 400 g di tofu delicato
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di lievito alimentare
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 5 g di sale
- ¼ cucchiaino di pepe nero macinato
- ¼ cucchiaino di noce moscata in polvere
- 200 g di spinaci in foglia surgelati, decongelati, strizzati e sminuzzati
- 2 cucchiai di pangrattato vegan
- 150 g di pomodorini a metà (10-12)
- 30 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1480 kJ / 353 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata piselli e primo sale
2h 15min
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1h 10 min.
Quiche vegetariana agli spinaci e peperoni
1h
Strudel verza e porri (vegan)
2h
Torta della nonna (vegan)
4h
Torta salata con verdure di stagione
1h 25min
Tiramisù alle mandorle (vegan)
8h 55min
Erbazzone (vegan)
2h 20min
Frittata di riciclo (senza uova)
1h
Polpettone vegetariano con salsa Gravy
1h 20min
Torta salata agli spinaci
1h 30 min.
Crostata di zucchine (vegan)
1hod. 50min