![Torta salata spinaci e pomodori (vegan) Torta salata spinaci e pomodori (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/33AFCF19-37C1-4176-90B4-30D5390EAFA5/Derivates/6BC05C8A-A924-419D-8AB0-F08926E29538.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 250 g di farina tipo 00
- 120 g di margarina fredda
- 60 g di acqua fredda
- 5 g di sale
Ripieno di spinaci e pomodori
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 30 g di farina di soia (vedere consigli)
- 60 g di acqua
- 400 g di tofu delicato
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di lievito alimentare
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 5 g di sale
- ¼ cucchiaino di pepe nero macinato
- ¼ cucchiaino di noce moscata in polvere
- 200 g di spinaci in foglia surgelati, decongelati, strizzati e sminuzzati
- 2 cucchiai di pangrattato vegan
- 150 g di pomodorini a metà (10-12)
- 30 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1480 kJ / 353 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di zucchine (vegan)
1h 50min
Torta di lenticchie farcita (vegan)
1h 30min
Torta salata con verdure di stagione
1 Std. 25 Min
Svizzere vegan
1h
Crostata integrale alle fragole
1h 5min
Quiche vegetariana agli spinaci e peperoni
1h
Torta salata zucca e cipolle con coleslaw autunnale
55 min
Torta salata zucchine e gamberi
45min
Polpettone di lenticchie (vegan)
2 godz.
Torta salata ai porri e cumino nero
1 godz. 20 min
Torta salata piselli e primo sale
2h 15min
Torta salata agli spinaci
1h 30min