
Wersje kompatybilne
Raviolis poulet-crevette, bouillon à la citronnelle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de ciboule coupée en trois
- 200 g de filet de poulet, sans peau coupé en morceaux
- 250 g de crevettes crues, décortiquées
- 2 c. à soupe de sauce de soja
- du poivre moulu
- 1000 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille émietté
- 3 tiges de citronnelle fraîche émincées
- 3 brins de basilic thaï frais (réserver les sommités pour la finition)
- 16 feuilles de pâte à wonton à jiaozis ou à gyozas
- fécule de maïs type Maïzena®
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 276 kcal / 1166 kJ
- Białko
- 28 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Węglowodany
- 35 g