Wersje kompatybilne
Raviolis poulet-crevette, bouillon à la citronnelle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de ciboule, coupée en trois
- 200 g de filet de poulet, sans peau, coupé en morceaux
- 250 g de crevettes crues, décortiquées
- 2 c. à soupe de sauce de soja
- du poivre moulu
- 1000 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille, émietté
- 3 tiges de citronnelle fraîche, émincées
- 3 brins de basilic thaï frais (réserver les sommités pour la finition)
- 16 feuilles de pâte à wonton, à jiaozis ou à gyozas
- fécule de maïs, type Maïzena®
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1166 kJ / 276 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade Bo bun
12 Std.
Soupe de poulet thaïe
50min
Dim sum "Shao mai"
1h 45min
Soupe de wontons (soupe de raviolis)
1h
Raviolis de crevettes
50min
Banh Cuon
40 min
Raviolis pékinois
1h
Raviolis aux crevettes (Xia jiao)
1h 15 min
Raviolis vietnamiens vapeur au porc
50min
Ravioli vapeur au porc et au chou
1h 40 min
Gyozas japonais grillés au porc et gingembre
50min
Soupe Pho
40 min