Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Haselnüsse
- 70 g Semmelwürfel
- ½ Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 2 Eier (Größe M)
- 1 EL Milch
- ½ TL Salz, etwas mehr für den Fisch
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 400 - 500 g frische Fischfilets (z. B. Kabeljau, Wels, Saibling)
- 2 EL Limettensaft
- 1 - 2 EL Maisstärke zum Wenden
-
300
g Butterschmalz
lub Frittierfett
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1644 kJ / 393 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1h
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1h
Fischgulasch
40min
Gebackene Forellenknödel mit Krendip
1h
Lauch-Fleischbällchen
1h 10min
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55min
Rindsrouladen mit Käse-Speck-Fülle
1hod. 40min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2hod. 45min
Gefülltes Brathenderl
1 Std. 45 Min