Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Haselnüsse
- 70 g Semmelwürfel
- ½ Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 2 Eier (Größe M)
- 1 EL Milch
- ½ TL Salz, etwas mehr für den Fisch
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 400 - 500 g frische Fischfilets (z. B. Kabeljau, Wels, Saibling)
- 2 EL Limettensaft
- 1 - 2 EL Maisstärke zum Wenden
-
300
g Butterschmalz
lub Frittierfett
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1644 kJ / 393 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sellerie-Semmelknödel mit RUPP Enzian
55 min
Kalbfleischpflanzerl mit Vorarlberger Bergkäse
40 min
Coq au vin
3hod.
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1 Std. 25 Min
Sterzwurst (Polentarolle)
8h 45min
Boeuf Bourguignon
2 Std. 45 Min
Gebackene Forellenknödel mit Krendip
1 godz.
Fischgulasch
40 min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1 godz.
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1 godz.
Pikante Germknödel mit Käsefülle und Kürbiskernbutter
1 Std. 25 Min
Rindsrouladen mit Käse-Speck-Fülle
1 godz. 40 min