Gefülltes Rinderfilet mit Granatapfelglasur

Gefülltes Rinderfilet mit Granatapfelglasur

4.8 30 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 Portionen

Składniki

  • Schalotten in Stücken
    100 g
  • Thymian, frisch Blättchen abgezupft
    10 Zweiglein
  • Portwein, rot
    170 g
  • Granatapfelsirup
    100 g
  • Rindslungenbraten (Rinderfilet), Schmetterlingsschnitt für Roulade (siehe Tipp)
    900 g
  • Salz
    ¾ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Semmelfülle, selbstgemacht (siehe Tipp)
    250 g
  • Granatapfelkerne etwas mehr zum Dekorieren
    55 g
  • Dijonsenf
    30 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • rote Zwiebeln halbiert, in Scheiben
    800 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 291 kcal / 1220 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...