Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Eier, hart gekocht (siehe Tipp)
- 100 g Radieschen, in Scheiben
- 2 TL grüne Pfefferkörner, eingelegt
- 3 Stängel frische Dille, Spitzen abgezupft
- 70 g natives Olivenöl extra
- 1 TL Kräutersalz
- 1 ½ TL Dijonsenf
- ½ TL Cayennepfeffer, gemahlen
- 16 Scheiben Frühstücksspeck, dünn aufgeschnitten
- 20 g Apfelessig
- ½ TL Honig
- 200 g frischer Babyspinat
- 1 - 2 TL Kürbiskernöl zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokkolisalat / Brokkoli-Feta-Aufstrich
10min
Halászlé - pannonische Fischsuppe
1h 10min
Blunzenpackerl
50min
Frühlingsaufstrich
20 min
Kapern-Ei Aufstrich
25 min
Spinatsalat mit Rhabarber und Erdbeeren
20 min
Lauwarmer Fisolen-Rindfleisch-Salat
1h
Erdbeer-Pfeffer-Chutney mit Ziegenfrischkäsemousse
3h 30min
Lauwarmer Kürbissalat mit Minzdressing
50min
Eier in Dijonnaise
35 min
Wurstaufstrich
10min
Rote Grillsauce für Fleisch und Geflügel
10min