Salat mit Speck und Apfel

Salat mit Speck und Apfel

4.5 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Camembert (mild), in Stücken
    100 g
  • Cidre, trocken
    25 g
    25 g Weißwein, trocken
  • Apfelessig
    25 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Schlagobers
    80 g
  • Speck, geräuchert in Streifen
    100 g
  • Äpfel entkernt, in Scheiben
    200 g
  • gemischter Blattsalat (z. B. Batavia, Letucce, etc.)
    150 - 200 g
  • Pfeffer, gemahlen
    1 - 2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 260 kcal / 1086 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...