Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 3 Stängel frische Dille, Spitzen abgezupft
-
200
g Schalotten, halbiert
lub 200 g rote Zwiebeln, halbiert - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 400 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Rindsuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 400 - 450 g Tafelspitz
- 4 TL Estragonsenf
- 500 g frische Fisolen
- 20 g Kürbiskernöl
- 10 g Apfelessig
- ½ TL Salz
- 1 TL Bohnenkraut, getrocknet
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 - 2 Paradeiser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 984 kJ / 234 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40min
Tafelspitz mit Wurzelsauce
2 Std.
Gemüsesuppe mit Henderl und Gerste
40min
Lammkronen mit Letscho und Erdäpfel
50min
Steirischer Rindfleischsalat
1sa
Spinatlinsen mit Schweinefilet
30 dk
Salat mit Garnelen, Räucherlachs und Avocadocreme
20min
Rinderhüfte mit Sommergemüse und Hollandaise
2 Std.
Boef Stroganoff
50min
Zander mit Safransauce, Reis und Schmorparadeisern
1h 5 min
Rindsrouladen mit Käse-Speck-Fülle
1 godz. 40 min
Rinderfilet à la Esterhazy
50min