Urządzenia i Akcesoria
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
Stek z tuńczyka
-
50 g pora pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
200 g tuńczyka, świeżego (1 stek o grubości 2-2,5 cm), w temp. pokojowej
-
20 g sosu sojowego
Pikantny dip z pomidorów i soczewicy
-
15 - 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
400 g pomidorów, z puszki
-
100 g wody
-
50 g czerwonej soczewicy, suszonej Melvit
-
15 g miodu płynnego
-
15 g musztardy np. sarepskiej
-
1 łyżeczka kurkumy, mielonej
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Białko
68.1 g
Kalorie
2528.8 kJ /
604 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
11.6 g
Węglowodany
64.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 godz. 25 min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min