
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
½ cytryny ekologicznej, tylko skórka, bez białych błonek
-
10 - 12 gałązek mieszanych ziół, świeżych (np. pietruszka, bazylia, szczypiorek), tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
½ papryczki chili, świeżej
-
60 g oliwy z oliwek
-
1200 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli morskiej
-
100 g komosy ryżowej (quinoa)
-
600 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry (o grubości 2 cm)
-
160 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
50 g czerwonej cebuli pokrojonej na kawałki
-
120 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
150 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka musztardy
-
1 łyżka białego octu winnego
-
2 szczypty pieprzu, mielonego
-
300 g pomidorów śliwkowych pokrojonych na 2 cm kawałki
-
1 awokado (150-200 g), pokrojone w plastry
-
100 g jarmużu drobno pokrojonego
-
1 łyżka pestek dyni (opcjonalnie)
-
2 łyżki żurawiny, suszonej (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
534 kcal /
2238 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 min
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 godz. 35 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 godz. 20 min
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Sałatka bulgur ze szpinakiem, ogórkiem i krewetkami
50 min
Sałatka z kaszą bulgur, kurczakiem i sosem mango-tahini
1 godz. 50 min
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
40 min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min